Hoe kwetsbaar ben jij als zelfstandig trainer?

Kwetsbaar als trainer

Ben je een ervaren zelfstandige trainer, consultant of coach? En wil je dat je inkomen minder afhankelijk is van je eigen uren? Lees dan even verder.

Het kan zo maar mis gaan!

Als je nu alleen nog live cursussen verzorgt, dan weet je hoe kwetsbaar je bent als zelfstandige trainer, consultant of coach.
Er moet vooral niets met JOU gebeuren. Want dan kun je minder of geen trainingen geven en stagneert je inkomen. Er moet ook niets met de CURSISTEN gebeuren. Want dan heb je te kleine groepen en dat is niet rendabel. En ook de OMGEVING speelt een grote rol: Corona, Oekraïne, het klimaat…. veel kenniswerkers merken dat live, klassikaal samenkomen al lang niet meer vanzelfsprekend is.

Een goed voorbeeld is Marion (zelfstandige trainer, 40 jr.)

Zij gaf altijd live cursussen. Klassikale communicatietrainingen bij bedrijven. In haar eigen, persoonlijke stijl, waar de deelnemers enthousiast over waren. Totdat Marion tijdens de wintersport een gecompliceerde beenbreuk opliep.
2 Operaties en 6 maanden revalideren en nóg mocht ze geen auto besturen. Langzaam maar zeker zag ze haar reserves als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Als ze haar trainingen ook online had kunnen aanbieden, had ze een vangnet gehad en was de dip in haar inkomsten niet zo dramatisch geweest.

Of kijk naar Anton (consultant, 51 jr.)

Hij had een goedlopend adviesbureau, maar voelde zich ‘gevangen’ in zijn eigen bedrijf. Omdat hij wel 10 uur per dag, 6 dagen in de week 1 op 1 met zijn klanten werkte, kon hij zich niet permitteren om een lange vakantie of sabbatical te nemen. Langzaam maar zeker raakte hij daar gefrustreerd over.

Zijn vakgenoot, Kevin, had het beter bekeken.
Ook hij werkte 1 op 1 met zijn klanten, maar na een of twee live sessies, kregen de cliënten toegang tot zijn online academie. Daar was alle theorie te vinden. De 1 op 1 sessies gingen verder online, zodat Kevin elke dag wel 3 uur tijd bespaarde en ook kon werken vanuit zijn vakantieverblijf in Spanje.

Hoe zou dat voor jou zijn?

Heb jij de afgelopen tijd al eens overwogen om niet alleen live, maar ook online je trainingen aan te bieden? Je maakt je inkomen veel minder afhankelijk van jou persoonlijk. Dat betekent dat je bedrijf minder kwetsbaar wordt en dat je aan risicospreiding doet.

Hoe werkt dat bijvoorbeeld?

Je creëert eenmalig een digitale versie van je training. Daarna kun je deze op verschillende manieren aanbieden:

  • Als zelfstudie: je hebt er geen omkijken meer naar
  • Als begeleide e-learning: jij geeft feedback op de opdrachten van de cursisten
  • Als online blended training: gedeeltelijk zelfstudie en gedeeltelijk via virtuele bijeenkomsten
  • Als voorbereiding en naslag bij je live training, zodat de content beter beklijft en je minder tijd hoeft te besteden aan het steeds opnieuw uitleggen van de theorie.

Kun je je daar iets bij voorstellen?

Waarom ben je er nog niet mee begonnen?

De grootste drempel is meestal onzekerheid.
Vragen als: “Moet ik er niet heel technisch voor zijn” of “Hoe moet ik dat aanpakken” of “Past e-learning wel bij mij of mijn cursisten” zijn heel legitiem.

Nu kun je dat zonder enig risico uitproberen!

Want als je gebruik maakt van het STAP-budget, volg je de (begeleide) online training “QuickStart E-Learning Ontwikkelen” volledig gratis. Normaal gesproken kost deze online groepstraining, die ongeveer 6 weken duurt, 825 euro (excl. b.t.w.). Maar als je je STAP-subsidie nog niet hebt gebruikt, en als je er voor in aanmerking komt, dan wordt het volledige bedrag vergoed.

Verschillende startdata

Wil je profiteren van de STAP-subsidie, dan kun je nu al actie ondernemen. Er zijn namelijk door het jaar heen 5 inschrijfmomenten. Kijk voor de huidige op deze pagina en schrijf je in! Wij doen dan de vooraanmelding bij het UWV.

Wat heb je er aan?

Samen met je medecursisten maak je stap-voor-stap je eerste online training. Je weet precies wat je moet doen en wanneer. Het eindresultaat is een mooie, persoonlijke e-learning en een erkend certificaat. Ben je enthousiast geworden over het creatieve proces en jouw mooie resultaat? Ga er dan mee door. Viel het maken van e-learning toch tegen? Dan weet je dat je dit niet zelf moet doen maar misschien beter kunt uitbesteden. Dat heb je mogen ervaren zonder investeringen.  En de opgedane kennis nemen ze je nooit meer af.

Ben je er bij?

Het team van de eLearning eXpert Group staat klaar om je te ontvangen in de volgende groep en gaat je met alles helpen. Zo hoeven er voor jou geen drempels meer te zijn om kennis te maken met het ontwikkelen van inspirerende e-learning programma’s.

Tot binnenkort!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven