E-LEARNING VOOR BEDRIJVEN

Hoe is het allemaal begonnen?

Leonie Bruning

Aan het woord is Leonie Bruning
oprichter van de eLearning eXpert Group

Mijn 'roots' +

Ik was docent automatisering en wist welke enorme voordelen IT te bieden had als je het op de juiste manier toepaste. Het was alleen jammer dat uitsluitend multinationals en grote overheidsorganisaties hiervan konden profiteren. De aanschaf van de computers kostte tonnen, stelde grote eisen aan de computerruimte en kon alleen door specialisten bediend worden.

Totdat.......... +

Totdat……………………. begin jaren 80 de eerste zakelijke computers (IBM PC’s)  schoorvoetend het land binnenkwamen. Zou dit een blijvend fenomeen worden, of een tijdelijke hype? Niemand die het wist.

Kaypro

Maar wij (Dirk, mijn zaken- en privé partner) en ik, geloofden er in. We sprongen in het diepe, blij dat automatisering nu ook voor kleinere bedrijven haalbaar werd. We bestelden 8 Kaypro computers (“sjouwbaar”) en dat was de start van ons eerste opleidingsinstituut.

Toen kwam internet...... +

Begin jaren negentig…………internet
Als je het hebt meegemaakt ken je het geluid vast wel: het gekraak en gezoem bij het inbellen. Internet in de kinderschoenen. Weer zagen we de enorme potentie. Vooral voor zakelijke doeleinden. Maar het zou nog jaren duren voordat de techniek ver genoeg was om het grote publiek te bereiken.

Onze uitdaging ..... en de oplossing +

Begin 2000 was het zover, de techniek was er klaar voor.
MoodleHet was voor ons een zware tijd. Door gezondheidsproblemen van Dirk stond ik er alleen voor: een bedrijf draaiende houden plus de uitdagingen als mantelzorger. We waren op zoek naar manieren om onze (live) trainingen op een efficiëntere manier te geven: met meer flexibiliteit voor de deelnemers en een groter bereik voor onszelf.
De oplossing: een online leeromgeving (Moodle), gecombineerd met webinars.
Met vallen en opstaan (er was nog weinig documentatie en in Nederland had nog bijna niemand er ervaring mee) hebben we deze werkwijze steeds verder geperfectioneerd.

Nu ...... +

e-learningNu is e-learning niet meer weg te denken.
Er zijn zoveel toepassingen waarbij deze manier van werken een oplossing biedt. En gelukkig is het nu voor ALLE bedrijven haalbaar, financieel en technisch.

Waarmee we ons onderscheiden:

  • We kunnen je behoeden voor vele valkuilen omdat we pioniers zijn van het eerste uur, met meer dan 15 jaar ervaring in dit jonge vakgebied
  • We spreken de taal van de klant. In onze functie als brug tussen techniek en gebruiker zijn we helder en benaderbaar, zodat je weet waar je aan toe bent als je met ons in zee gaat
  • Het bedrijfsresultaat voor onze klanten is leidend. E-learning zien wij als middel, niet als een doel op zich. We richten ons specifiek op bedrijven en hun medewerkers. De ROI van onze opleidingen en dienstverlening is daarom altijd een belangrijke factor
  • We zijn gefocust op de praktijk. Theorie alleen zoveel als nodig is. No-nonsense en met beide voeten op de grond

 

Voor informatie: 0475452257