Aanvraagformulier STAP-BUDGET subsidie

Wat is de STAP-BUDGET subsidie?

Met het STAP-budget kun je maximaal 1.000 euro subsidie krijgen op door de overheid goedgekeurde trainingen. Je kunt dit budget gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en om je positie op de arbeidsmarkt te versterken.
De subsidie heet STAP. Dit staat voor
Stimulering Arbeidsmarkt Positie.

Je komt in aanmerking als je aan bepaalde eisen voldoet.
De belangrijkste:

  • je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd
  • je hebt 24 maanden in Nederland gewerkt, gewoond of een uitkering ontvangen.

De eLearning eXpert Group is een door het UWV erkend opleidingsinstituut voor de STAP-budget subsidie. Wij bieden diverse trainingen aan waarvoor je de subsidie kunt aanvragen. Hierdoor kun je flink besparen op je investering en zijn sommige trainingen zelfs helemaal gratis te volgen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je kunt per kalenderjaar maximaal één STAP-opleiding doen waarvoor je maximaal 1.000 euro subsidie toegekend kunt krijgen.

Let op: Als je subsidie aanvraagt voor een training die bijvoorbeeld 300 euro kost, krijg je dit bedrag aan subsidie en gaat de overige 700 euro voor jou verloren. Als je een training kiest die meer dan 1000 euro kost, dan wordt 1000 euro vergoed en betaal je de rest zelf

De subsidies worden over het jaar verdeeld. Het (virtuele) loket gaat steeds open om 10.00 uur.  Wees er op tijd bij! Want op=op.
Mocht je achter het net vissen, probeer het dan in een volgende ronde opnieuw.
Voor 2023 starten de aanmeldperiodes op de volgende data: 28 februari, 1 mei, 3 juli, 4 september en 1 november. 

Je training dient minimaal 4 weken na je aanvraag te starten, en uiterlijk
3 maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak. 

Wij helpen jou bij het krijgen van de subsidie, want...

Door het invullen van het onderstaande formulier doen wij voor jou een voor-aanmelding. Alle gegevens zijn dan al in het UWV-systeem bekend op het moment dat jij jouw definitieve aanvraag indient. Hierdoor is de kans op toewijzing van de subsidie groter en is er minder kans op fouten bij het indienen van je aanvraag.

Wat moet ik nu doen?

Stap 1:
Vul het onderstaande formulier naar waarheid in en selecteer de training of opleiding die je wilt gaan volgen.

Stap 2:
Download het PDF-bestand:
Na verzending van het onderstaande formulier zie je hoe het PDF-bestand er uit ziet en krijg je een link om het bestand te downloaden.
Het formulier wordt ook nog als PDF-bestand naar het door jou opgegeven email adres verstuurd.

Stap 3:
Ga op 3 juli 2023 even vóór 10.00 uur naar de website van het UWV
Klik helemaal onderaan op de knop “Aanvragen STAP-budget”. (De 3 stappen die erbij staan mag je overslaan).
Log in met je DigiD. Typ het studentnummer in dat op het PDF-bestand staat.
Jij krijgt van ons tijdig alle informatie die je nodig hebt.
(Het kan zijn dat je in een wachtrij terecht komt. Sluit het browservenster dan niet. Je mag wel andere dingen doen op je PC, want je krijgt een geluidsmelding als je aan de beurt bent). Volg de aanwijzingen op de pagina van het UWV.

Stap 4:
Binnen maximaal 4 weken krijg je bericht van het UWV of jouw aanvraag is goedgekeurd. Mocht je geen recht hebben op de subsidie, dan vervalt de inschrijving voor de gekozen training automatisch. Je loopt dus geen risico. Wil je de training volgen zonder subsidie, dan kan dat uiteraard altijd!

Stap 5:
Als je aanvraag is goedgekeurd, dan krijgen ook wij daarvan bericht van het UWV. Op dat moment is je inschrijving definitief en begin je op de startdatum van de training. Kost de training minder dan 1000 euro, dan hoef je niets te betalen. Anders betaal je zelf het verschil bij. (b.v. als de training 1.250 euro kost, wordt 1.000 euro betaald door het UWV en betaal jij zelf 250 euro).

[forminator_form id="17553"]
Scroll naar boven