Ben jij voorbereid?

Voorbereid

Luister naar dit artikel (5 min.)

We leven in onzekere tijden: Corona (toch weer terug?), dreigende oorlog, enorme inflatie, torenhoge energieprijzen en onvoldoende arbeidskrachten voor welke klus dan ook. Dan zijn de rijen op Schiphol, gecancelde vluchten en vertragingen bij de NS nog de minste problemen. Maar het zijn wel symptomen van de enorme onzekerheid waar we momenteel mee te maken hebben. Ben jij voorbereid om juist de kansen te pakken?

Floreren of creperen?

Als ondernemer loop je altijd een bepaalde mate van risico.
Dat weet je (hopelijk) als je begint, zodat je niet wordt overvallen op het moment dat het tegenzit. Hoe is dat bij jou? Hou je rekening met meer dan het “best case scenario”?
Of heb je de afgelopen periode flink moeten inleveren?

Golven

Natuurlijk kun je niet álles van te voren inschatten, maar er is veel dat je vanuit het verleden kunt weten. Alles volgt namelijk een golfbeweging. Na een hoogtepunt volgt een dieptepunt. Na overvloed volgt schaarste en daarna weer overvloed. Na een krappe arbeidsmarkt volgt een periode van grote werkloosheid. Er zijn momenten waarop de vraag naar jouw product of dienst groot is en tijden waarop het aantal klanten plotseling sterk is afgenomen.
Het is niet de vraag óf deze situaties plaatsvinden, maar wanneer.

Je kunt er dus iets aan doen?

Ja, je kunt je er tijdig op voorbereiden.
Maar als startende ondernemer heb je meestal – nog – geen oog voor de rampscenario’s.
Wanneer ben je daar dan wel mee bezig?
….. Als je er (te laat) achter komt dat de situatie is veranderd?
….. Als je merkt dat het water je aan de lippen staat?
….. Of als je ontdekt dat je geen alternatieven hebt bedacht voor het geval dat….?

Of ……….. of als je nú, voordat het zover is, iets verder nadenkt en je creativiteit aan het werk zet.

Jouw voordeel als trainer of coach

Als trainer, coach, consultant of andere kenniswerker hebben we een groot voordeel: onze flexibiliteit. Dat hebben we gezien bij onszelf en bij collega’s die al pre-Corona aan risicospreiding hebben gedaan. Die niet op 1 paard hebben gegokt, maar meerdere manieren hebben gevonden om hun dienstverlening in de markt te zetten.

Hoe bereid je je daarop voor?

Bijvoorbeeld door niet alleen afhankelijk te zijn van live coaching en training, maar door tijdig ook online met klanten te werken. Dan kan het gebeuren (waar verhaal) dat je online inkomsten plotseling vele malen groter blijken te zijn dan wat je voorheen met live training en coaching hebt kunnen realiseren. En met veel minder moeite van beide klanten (leverancier en klant).

Eenmalig creëren om een leven lang van te profiteren

Natuurlijk kost het wat tijd en geld om je eigen trainingen te maken. Maar als je dat proces eenmaal hebt doorlopen, dan kun je deze trainingen aan véél meer cursisten ter beschikking stellen.
En dat steeds weer opnieuw!

Als je het dan ook nog eens combineert met (online of live) begeleiding, dan heb je een programma klaarstaan dat extra waarde biedt, ook post-Corona.

De vele voordelen van je eigen online academie

Dit is maar één voorbeeld van de flexibiliteit die een eigen online leeromgeving met webwinkel je biedt. En als je dan ook nog eens zelf die inspirerende programma’s kunt maken (of laten maken), dan is de cirkel rond.

Hebben we weer met een lockdown te maken? Voor jou geen probleem, je geeft je training in een virtuele classroom, aangevuld met vaste online content en jouw ijzersterke feedback.

Kunnen we minder reizen vanwege het klimaat of de benzineprijzen die door het dak gaan? Ook die situatie kun je fluitend aan, want iedereen kan vanaf thuis of de eigen werkplek met jou aan de slag. Zonder files. Milieu- en prijsbewust.

Onvoldoende arbeidskrachten? Voor jou als trainer een extra kans, want nieuwe mensen moeten worden opgeleid en liefst in grote aantallen. En snel. Je snapt dat jouw online trainingen daar ideaal voor zijn.

Samenvatting:

Als ondernemer weet je één ding zeker: je krijgt goede tijden en slechte tijden. Het is belangrijk om je daar zo snel mogelijk op voor te bereiden. Door steeds de kansen te zoeken in een ogenschijnlijk slechte situatie, win jij het van jouw concurrenten en creëer je een stevige basis voor je bedrijf. Een van de beste mogelijkheden voor kenniswerkers is om een eigen online academie op te (laten) zetten met jouw inspirerende e-learning content.

De overheid helpt een handje mee

Wil je zelf in korte tijd leren hoe je een eigen online training maakt? Doe dan mee met de Quickstart E-Learning Ontwikkelen. In 6 weken staat je eerste training online.
En als je je STAP-budget dit jaar nog niet hebt gebruikt, dan kun je deze training zelfs helemaal kosteloos volgen (want volledig vergoed via de STAP-subsidie).

Kijk hier voor de eerstvolgende subsidieronde en startdatum van de training!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven