3 Tips om je online training te verkopen

online training verkopen

Een van de meest gestelde vragen die we krijgen is: “wat is de beste manier om mijn online training te verkopen?” Een heel legitieme vraag.
Want zeg nou zelf: al is het maken van je online training ontzettend leuk om te doen en kun je er alle creativiteit in kwijt, in de meeste gevallen wil je er toch ook geld mee verdienen.

Marketing voor trainers en coaches

Niet iedere trainer, coach of andere kenniswerker vind marketing leuk. Ze zien het als een noodzakelijk kwaad en zijn bang om te commercieel over te komen.
Toch moet je niet vergeten:

Zonder winst geen levensvatbaar bedrijf

En al ben je de beste ter wereld in je vakgebied, als niemand dat weet heeft het geen zin. Terug redenerend: je wilt winst maken. Dan moet je voldoende verkopen. En om genoeg potentiële klanten te hebben zul je je product/dienst bekend moeten maken. Dat is de taak van marketing.

Eerst marketing, dan je training verkopen

En als trainer, consultant of coach heb je hier een groot voordeel: je kunt kennis overdragen! Dat is waar je doelgroep op zit te wachten. Niet op mooie verkooppraatjes, maar op waardevolle content, zodat je laat zien dat je jouw potentiële klanten kent en een oplossing hebt voor hun probleem.

Daarom geef ik hieronder 3 voorbeelden van marketingactiviteiten, die speciaal voor kenniswerkers ideaal zijn om toe te passen. Ze gaan namelijk alle drie over kennisoverdracht!

En dat je vaak niet eens iets compleet nieuws hoeft te bedenken om je online training te verkopen zie je vanzelf als je deze tips gaat toepassen.

Tip 1: maak korte video’s van je bestaande content

Waarschijnlijk heb je al video’s gemaakt voor je online training. Dan is het een kleine moeite om daarvan een korte samenvatting te maken (max. 90 seconden). Deze kun je dan in de vorm van tips, een meditatie of een korte oefening op je sociale media posten. Als anderen deze tips gaan delen groeit jouw naamsbekendheid spelenderwijs.

Tip 2: houd een wekelijks of maandelijks vragenuurtje

Dit kun je heel eenvoudig doen via Zoom, Teams of een ander online meeting programma. Het hoeft niet lang te duren. In het begin misschien niet meer dan 15 of 20 minuten. En vraag de deelnemers of ze ook hun eigen netwerk willen uitnodigen.

Niet alleen is dit een heel effectieve marketingmethode, het is ook ontzettend leuk om te doen. Dat weet ik uit eigen ervaring 😉 Nog mooier is het als je dit via een livestream op Facebook of LinkedIn kunt doen. De opname is dan ook later nog altijd te bekijken door je doelgroep.

Tip 3: behandel wekelijks een vraag met het antwoord

Ook hier geldt weer: hergebruik van content die je al hebt!
Tijdens de vragenuurtjes, of via de je cursisten of cliënten, krijg je daar al de input voor. Het is dus weer eenvoudig om in te zetten als tool om je online training te verkopen.

Hoe dat ging bij Rob (mindset-coach), lees je in dit artikeltje. Kies de strategie die het beste bij jou past. Dan zul je merken dat het niet moeilijk is om je online training te verkopen.

Stop, ho even……. Wat zeg je? Heb je nog geen online training gemaakt? Dan is het hoog tijd om te ontdekken of dat bij jou past! Grijp nu je kans om via het STAP-budget helemaal gratis mee te doen met de QuickStart E-Learning Ontwikkelen. Een korte online groepstraining, waarbij je in 6 weken tijd je eerste online training maakt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven