5 Handige e-learning tips voor een online training

e-learning tips

In deze blog krijg je 5 verschillende e-learning tips om je online training nóg beter te maken. Door middel van een aantal korte video’s (enkele minuten) leer je hoe je met PowerPoint een ‘avatar’ tekent. Je leert ook hoe je een green screen gebruikt en wat een interactieve video is. Daarnaast ontdek je het verschil tussen een video opnemen met en zonder microfoon. Tot slot krijg je te horen hoe je de deelnemers betrokken houdt. Veel plezier!

We beginnen met het tekenen van een avatar in PowerPoint.

E-Learning tip 1: De meesten die een online training maken gebruiken hiervoor PowerPoint. Misschien wist je nog niet dat je met PowerPoint ook heel goede grafische afbeeldingen kunt maken. In deze video laat ik je daar iets van zien:

Een Green Screen gebruiken

E-Learning tip 2: Een green screen gebruiken maakt je video’s nog beter. In de volgende video laat ik je de green screen zien waarmee wij onze video’s maken:

Hoe ziet interactieve video er uit?

E-learning tip 3: Nog beter dan gewone video is het integreren van een interactieve video in je online programma’s. Wat je daar zoal mee kunt doen, zie je in het onderstaande voorbeeld:

Een microfoon maakt veel verschil!

E-learning tip 4: Dat het vaak heel veel uitmaakt of je een video zonder of mét microfoon opneemt zie (en hoor!) je in de onderstaande opname.

Deelnemers betrokken houden

E-learning tip 5: Het valt niet altijd mee om deelnemers tijdens het volgen van hun online training betrokken te houden. Soms lijkt het wel of ze in hun eentje bezig zijn. Hieronder staat een manier om de betrokkenheid enorm te prikkelen:

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze korte tips.
Laat me even weten (in het commentaarveld hier onder) of je meer van deze tips wilt zien!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven