Waarom kost kennis geld?

prijs van kennis

Waarom zou je betalen voor kennis in dit tijdperk van kennisovervloed via Google en Sociale Media? En waarom is de prijs van “dezelfde” kennis anders bij verschillende aanbieders? Hele legitieme vragen. En de antwoorden zijn niet zo simpel als je misschien denkt. In deze blog zullen we daar naar kijken vanuit ons gezichtspunt en ervaring.  
 

Waarom zou je betalen voor overal aanwezige gratis kennis? 

Dat is een goede vraag. Veel van de kennis maar ook vaardigheden waar je bij verschillende kennisaanbieders (ook bij ons) voor betaalt, kan je kosteloos vinden op het internet. Om deze gratis kennis te vinden moet je natuurlijk handig zijn met het internet (waaronder Sociale Media). Daarbij heb je een handicap als je niet enige kennis hebt van het Engels. Verder moet je tijd hebben, veel tijd om onderzoek te doen naar de herkomst van de informatie. Want niet alles is correct of betrouwbaar. Tot slot moet je weten wat je wilt weten. Met een vaag idee van wat je wilt weten zal het nog langer duren om de juiste informatie te vinden. Goed zoeken via Google is een kunst op zich. 

Gratis kennis bestaat niet 

Kennis via internet wordt steeds minder gratis. Alles heeft een “prijskaartje”. Voor deze “gratis” informatie betaal je heel veel tijd. Tijd waarin je een salaris kon verdienen of andere belangrijke zaken kon doen. Zoals de bekende uitspraak luidt “time is money”. 

In de prijs die een kennisaanbieder vraagt, zit naast het product/dienst de kosten voor jarenlange onderzoek naar die “gratis” kennis. En natuurlijk de opleiding, praktijkervaring en expertise van de aanbieder. In plaats van je tijd te besteden aan het bij elkaar sprokkelen van informatie via internet, kun je de juiste kennis, beproefd en begeleid binnen korte tijd omzetten in voor jou relevante resultaten. 

Waarom heeft “dezelfde” informatie niet overal dezelfde prijs? 

Daar is niet een makkelijk antwoord op te geven. Want wat is “hetzelfde”? Wat aan de buitenkant hetzelfde lijkt, is vaak inhoudelijk heel verschillend. Het is aan jou de taak om je te verdiepen in het aanbod dat wordt gedaan. Wanneer je verder kijkt zal je zien dat er altijd verschillen zijn.  

Een simpel voorbeeld: je wilt rijles nemen. Er zijn genoeg rijscholen die rijlessen aanbieden tegen verschillende prijzen. Wanneer je verder kijkt zullen er zaken zijn die je opvallen: de ene heeft al 15 jaar ervaring een ander heeft een apart diploma of kennis op het gebied van faalangst en weer een andere staat bekend om een bepaalde methode. Het resultaat is allemaal hetzelfde: dat je je rijbewijs haalt. Maar jouw route daar naartoe kan anders zijn dan bij een ander persoon. Heb je faalangst, dan is het aan te raden om naar diegene te gaan die daar kennis van heeft om een betere slaagkans te hebben. Deze principes gelden ook bij andere aanbieders van kennis/vaardigheden. Vaak geldt dat je voor iets extra’s ook een andere (hogere) prijs betaalt.  Bovendien ga je tegenwoordig het liefste naar een specialist. 

Hoe zit dat bij de eLearning eXpert Group? 

Al het bovenstaande geldt ook voor ons als aanbieder van kennis en vaardigheden op het gebied van e-learning. Waarom zou je dan voor ons kiezen en onze prijs voor kennis accepteren? In het kort komt het hier op neer: wij helpen ambitieuze zelfstandige professionals (trainers/ consultants/ bedrijfscoaches of andere kenniswerkers) die e-learning willen integreren in hun aanbod. Ondanks dat dit vakgebied vrij jong is hebben wij al ruim 20 jaar ervaring. Dit komt doordat wij al aanwezig waren bij de voorlopers van e-learning. Tot slot bieden wij een totaalpakket van opleiding, LMS (platform om je trainingen online aan te bieden), verkoop en marketing met volop begeleiding aan. Hiermee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. En waarom we dat niet altijd gratis kunnen doen heb je waarschijnlijk wel begrepen. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven