VAKOPLEIDING
E-LEARNING SPECIALIST

I.v.m. de Coronacrisis is deze opleiding volledig online te volgen. Met veel individuele online sessies!
Optimale begeleiding bij je project.

Voor wie is deze vakopleiding?

Deze praktijkgerichte vakopleiding is heel geschikt voor je als je je herkent in een of meer van de onderstaande punten:

  • Je bent enthousiast over innovatieve manieren van leren en wilt daar graag een bijdrage aan leveren
  • Je wilt een baan als e-learning specialist of -ontwikkelaar en hebt nu een andere baan of bent werkzoekend
  • Je wilt zelfstandig ondernemer worden (fulltime of parttime) en je diensten aanbieden aan externe klanten
  • Je bent opleidingsmedewerker en wilt je kennis uitbreiden op het gebied van e-learning zodat je dit binnen het bedrijf of de organisatie kunt invoeren
  • Je denkt graag mee en vindt het fijn om te adviseren over de aanschaf en inzet van e-learning systemen binnen een bedrijf of organisatie

Waarom deze vakopleiding?

In onze snel veranderende wereld is het van cruciaal belang dat de medewerkers van bedrijven en organisaties continu worden bijgeschoold.

Dit is een kostbaar en tijdrovend proces. Daarom zoeken steeds meer bedrijven naar efficiënte methoden als aanvulling op klassikale trainingen. De oplossing is:
e-learning. De combinatie van live en online trainen is blended learning.

De vraag naar e-learning specialisten neemt steeds meer toe. Dit vakgebied is enorm in opkomst maar het aantal goed geschoolde e-learning consultants en ontwikkelaars is beperkt.

Er zijn in Nederland weinig opleidingen die speciaal gericht zijn op e-learning in de praktijk. Bij sommige theoretische universitaire studies is e-learning een klein onderdeel van het geheel.

Misschien wil je (of kun je) geen jaren studie volgen maar wil je snel aan de slag via een praktijktraining op HBO-niveau. Dan is deze opleiding precies wat je zoekt!

Uniek in Nederland

De Vakopleiding E-learning Specialist is in z'n opzet uniek in Nederland. Uiteraard is een goede theoretische basis onmisbaar. Maar daarnaast besteden we veel aandacht aan de praktijk: hoe zet je deze kennis in om professionele e-learning programma's te maken en hoe kun je de juiste adviezen geven over de selectie van een Learning Management Systeem voor bedrijven of organisaties.

Een Learning Management Systeem

Deze opleiding zou geen praktijkopleiding mogen heten als we er niet voor hadden gezorgd dat je alles wat je leert direct in de praktijk kunt implementeren.

Daarom krijgt iedere deelnemer toegang tot een oefen-LMS, waar je meteen de content op kunt zetten die je klaar hebt.

Optioneel (tegen meerprijs):
een eigen, nieuwe website, met daarop een Learning Management Systeem (LMS) en een webwinkel geïnstalleerd. Voor deelnemers aan de vakopleiding zijn kosten van de LMS-licenties, SSL-certificaat, hosting en klein onderhoud, zo laag mogelijk gehouden.

Webinars voor kennisdelen

Webinars zijn een veelzijdige manier om online content te delen.
Je kunt ze inzetten als onderdeel van je online programma, maar ook in je marketingactiviteiten.

Tijdens de opleiding leer je daar ook mee werken. Je kunt er volop mee experimenteren en inzetten in je training.

De opleiding gaat ALTIJD door!

De Vakopleiding E-learning Specialist is in z'n opzet uniek in Nederland. Uiteraard is een goede theoretische basis onmisbaar. Maar daarnaast besteden we veel aandacht aan de praktijk: hoe zet je deze kennis in om professionele e-learning programma's te maken en hoe kun je de juiste adviezen geven over de selectie van een Learning Management Systeem voor bedrijven of organisaties.

Brochure aanvragen

Wat kun je van de opleiding verwachten?

Deze opleiding is heel praktijkgericht. Theorie zal niet ontbreken, maar staat ten dienste van het eindresultaat.

De opleiding is behoorlijk intensief, maar dat hoort bij dit kwaliteitsniveau. De rode draad is het zelf ontwikkelen van een e-learning training. Na afloop heb je niet alleen het hele proces van idee tot product doorlopen, maar heb je dit ook in de praktijk gebracht.

Wat is het resultaat van de opleiding?

Aan het eind van de opleiding:

  • kun je de vertaalslag maken van bedrijfsdoelen naar inspirerende e-learning content die beklijft
  • ben je een volwaardige gesprekspartner / adviseur bij de selectie van Learning Management Systemen voor bedrijven
  • ben je in staat om projecten aan te sturen waarin deskundigen samenwerken met ontwikkelaars om professionele e-learning modules te maken
  • kun je zelf complete programma’s ontwikkelen en deze in de markt zetten
  • hebben professionele webinars geen geheimen meer voor je

Praktische details over de opleiding

Wil je meer weten over deze opleiding (startdatum, investering, inhoud enz.) klik dan op de onderstaande knop en vul even je gegevens in. We zullen dan snel een brochure mailen. Wil je liever overleggen of deze opleiding geschikt is voor jou of iemand anders uit je organisatie? Neem dan even contact op via telefoonnummer 0475452257 of e-mail: [email protected]

Brochure aanvragen