Tip voor goed audio gebruik

Tips voor goed audio gebruik

Wist je dat goed audio gebruik (zelfs in een video) enorm belangrijk is?
Je kunt beter een video hebben met minder goede beelden dan met slecht verstaanbare audio.
In de onderstaande video-tip (komt uit onze E-Learning Tips & Trucs), laat ik je het verschil horen van een opname ZONDER en MET goede microfoon.

Goede microfoons hoeven niet heel duur te zijn.
Er zijn allerlei soorten te krijgen: headsets (combinatie koptelefoon met microfoon), losse staande microfoons voor op je bureau, microfoons die je in een houder hangt met een zwenk-arm, dasspeld microfoons die je op je kleding vastmaakt en nog veel meer.

Als je de microfoon wilt gebruiken met een smartphone, let er dan op dat de aansluiting van de microfoon daarvoor geschikt is. Dat is niet altijd het geval. Dus even navragen voordat je iets aanschaft.

Denk je er over om audio in je e-learning programma’s te gaan gebruiken? Dat is een goed idee. Cursisten vinden het vaak heel fijn om (b.v. tijdens het reizen) een mp3 te beluisteren.

Op die manier maak je het nog efficiënter en effectiever om jouw online training te bestuderen. Ik hoop dat deze tip voor goed audio gebruik je weer een stapje verder heeft geholpen.

Gebruik je zelf ook audio (en/of video) in je online content? Wat zijn jouw ervaringen? Heb je b.v. al verschillende microfoons gebruikt en springt er één bovenuit? Ik hoor het graag in een reactie hieronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven