Wat is de STAP-BUDGET subsidie?

Per jaar kun je maximaal 1.000 euro subsidie krijgen op door de overheid goedgekeurde trainingen. Deze subsidie kun je gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen. Daarmee versterk je je positie op de arbeidsmarkt!
De subsidie wordt uitgevoerd door het UWV en heet STAP (
Stimulering Arbeidsmarkt Positie).

Wil je een training volgen met deze subsidie, dan moet het opleidingsinstituut door het UWV goedgekeurd zijn. De eLearning eXpert Group is een erkende opleider. Onderaan deze pagina kun je zien voor welke van onze trainingen je deze subsidie kunt aanvragen. Je kunt hierdoor besparen op je investering of een opleiding zelfs gratis volgen! Het aanbod wijzigt regelmatig, dus kom gerust terug.

Wie komt in aanmerking voor de STAP-regeling?

Zowel werkenden als werkzoekenden kunnen het STAP-budget krijgen. Het maakt niet uit of je in loondienst bent, ZZP’er of ondernemer bent, of momenteel geen werk hebt. De STAP-subsidie kan worden verstrekt aan een persoon die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt en minimaal 18 jaar is en maximaal de pensioengerechtigde leeftijd heeft.

Hoe gaat het in zijn werk?

Per kalenderjaar kun je maximaal één STAP-opleiding doen waarvoor je maximaal 1.000 euro subsidie toegekend kunt krijgen. Wij regelen de voor-inschrijving bij het UWV. En leiden je verder door het proces heen. 

Let op: Vraag je subsidie aan voor een training die b.v. 750 euro kost? Dan krijg je dit bedrag aan subsidie en gaat de overige 250 euro voor jou verloren. Kies je een training die meer dan 1000 euro kost, dan wordt 1000 euro vergoed en betaal je de rest zelf.

Subsidies van deze regeling worden verdeeld over periodes van 2 maanden. De eerste periode van 2023 is afwijkend en valt op 28 februari. 
Lukt het de eerste keer niet, dan kun je het in een volgende ronde opnieuw proberen. De laatste kans van 2023 is 1 november.

Weet je al welke training je wilt volgen? Klik dan hier om de subsidie aan te vragen.

Onze opleidingen met STAP-BUDGET subsidie

elearning ontwikkelen

Quickstart eLearning Ontwikkelen

In maar 6 weken tijd heb je je eerste online training klaar en online gezet! Volg de training Gratis met het STAP-budget!

Vakopleiding eLearning Specialist

In 9 maanden tijd opgeleid worden tot zelfstandig E-learningontwikkelaar! Krijg €1000,- korting met het STAP-budget!

Creëer Winstgevende eLearning Programma's

Winstgevende eLearning Programma's

Opleiding inclusief een eigen LMS: het EasyLearning LMS met webwinkel! Krijg €1000,- korting met het STAP-budget!

Direct de subsidie aanvragen?

Scroll naar boven