Voor alle vrouwen: ben je een pionier of een volger?

vrouwen

Als vrouw heb ik altijd mijn dromen kunnen waarmaken. Niet dat dit vanzelfsprekend was voor vrouwen van mij generatie. Tientallen jaren geleden was ik daarin een grote uitzondering, een echte pionier.

Financieel onafhankelijke vrouwen

De meeste vrouwen willen graag financieel onafhankelijk zijn van hun partner. Maar ook iets waardevols bijdragen aan de maatschappij. Veel vrouwen vinden het fijn om bijvoorbeeld de zorg voor hun kinderen te combineren met betaald werk. Die twee wensen waren vroeger niet altijd gemakkelijk met elkaar te verenigen.

Haalbaar!

In deze tijd is het voor veel vrouwen een stuk haalbaarder geworden om hun eigen passie leven. Hoe komt dat?

Technologie is daarbij het sleutelwoord

Het internet heeft ons onafhankelijk gemaakt van plaats en tijd. We kunnen met onze laptop onder de arm overal werken en onze tijd zo indelen dat dit prima te combineren is met b.v. de opvoeding van de kinderen, sporten, vrijwilligerswerk of reizen.

Voor welke beroepen is dit toepasbaar?

Zeker in een beroep waarbij het delen van kennis en het communiceren met mensen cruciaal is, is internet en de juiste inzet van moderne tools de ultieme manier om veel vrijheid te beleven.

Niet iedereen profiteert er van

Helaas kom ik nog veel vrouwen tegen die trainer of consultant zijn en niet profiteren van de mogelijkheden die de moderne technologie met zich meebrengt.

Zoals Els bijvoorbeeld:

Els geeft leiderschapstrainingen aan bedrijven in de zorg.
Ze is getrouwd met Frank, accountant, en ze hebben 3 kinderen: John van 12, Marloes van 8 en Chantal van 5 jaar.

Frank werkt 1 dag per week vanuit huis en kan dan de kinderen opvangen. 2 Dagen per week gaan ze naar de opvang en de andere 2 dagen is Els thuis. Omdat ze trainingen geeft op locatie, kan ze niet vanuit huis werken. Denkt ze. Dus wordt ze, veel meer dan Frank, belemmerd in haar ambities. Denkt ze. En moet ze wachten tot de kinderen groot genoeg zijn om haar eigen bedrijf te laten groeien. Denkt ze.

Els is een “volger”

Ze kijkt naar collega’s die in een vergelijkbare situatie zitten en is bang om het verwachtingspatroon te doorbreken. Dat is jammer, want zeker in haar situatie zou ze heel goed e-learning kunnen toevoegen aan haar face-2-face trainingen.

Wat gaat haar dat opleveren?

Ze hoeft niet altijd op locatie te zijn en dat scheelt haar veel reistijd. Is er een kind ziek? Geen probleem, dan werkt ze gewoon thuis.
En die 2 dagen die ze nu al thuis blijft voor de kinderen kan ze besteden aan het uitbreiden van haar online trainingen. Waardoor ze veel meer klanten kan bedienen en haar inkomen flink omhoog gaat.

Moeten vrouwen daarvoor een pionier zijn?

Nee, in deze tijd is dat helemaal niet meer nodig. E-learning maken is al lang geen technisch hoogstandje meer. Bijna iedereen kan een online programma ontwikkelen. Zeker als je al content hebt voor je klassikale trainingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven