Een nieuw begin voor trainers, consultants en coaches

nieuw begin elearning

Wat gaat het nieuwe jaar brengen voor trainers, consultants en coaches?
We kunnen niet in een glazen bol kijken en hebben ook niet alles in de hand. Maar wat er ook op je pad komt, het gaat er om hoe je er op reageert.

Reflexie

De eerste dagen van het jaar zijn altijd een goed moment om je eigen situatie eens onder de loep te nemen: hoe gaat het écht met je? Ben je nog tevreden met je leven op dit moment? Is er een goede balans tussen je werk en ontspanning? Maak je je zorgen over de continuïteit van je bedrijf?

Hou je ogen open voor kansen

Als het allemaal niet gaat zoals je zou willen, is het tijd om andere mogelijkheden te onderzoeken. En dat hoeft niet meteen rigoureus. Want de basis van wat je doet is ongetwijfeld gebaseerd op je passie! En je weet als ondernemer een ding zeker: elke dag kan de eerste zijn van een fantastische nieuwe kans voor je bedrijf.

Hoe snel kun je schakelen?

Een van de belangrijke redenen dat je zelfstandig ondernemer bent geworden is ongetwijfeld dat je zelf de touwtjes in handen hebt. En het voordeel van een relatief kleine bedrijf is dat je je snel kunt aanpassen aan nieuwe omstandigheden.

Grote bedrijven hebben het daar moeilijker mee. Ik vergelijk het wel eens met het besturen van een cruiseschip ten opzichte van een kleine motorboot: de motorboot (jouw kleinere bedrijf) kan snel wenden om een nieuwe koers aan te nemen, terwijl het cruiseschip er lang over doet om een klein stukje bij te draaien.

Op koers blijven ondanks een ruwe zee

Ondernemen is constant de vinger aan de pols houden:

  • Wat gebeurt er in de wereld?
  • Hoe kan of moet ik daar als bedrijf op inspringen?
  • Ben ik nog wel innovatief of is veel gebaseerd op oude regels?
  • Doe ik aan risicospreiding?

Een ding is zeker: als je niet vooruit gaat, zul je worden ingehaald door concurrenten die wel meebewegen.

Maak je bedrijf Future Proof

Als trainer, consultant of coach kan het je niet zijn ontgaan: online werken is een enorme trend. Natuurlijk heeft de Corona-crisis hier een flinke bijdrage aangeleverd.

Ook bedrijven die altijd dachten dat online trainen en coachen in hun branche niet zou werken, hebben nu ontdekt dat deze werkvorm eigenlijk bijna altijd een goede optie is. Door e-learning toe te voegen aan je bedrijfsactiviteiten maak je jouw bedrijf future proof.

Dat kan al heel eenvoudig

Je kunt al heel snel en eenvoudig je live trainingen en coaching online brengen. Bijvoorbeeld via online sessies met Zoom of Teams. Toch is dat maar een fractie van de vele online mogelijkheden die je hebt.

Je eigen online academie

Na enige tijd ben je ongetwijfeld toe aan een professionelere en een meer effectieve oplossing. Een online leeromgeving is als een warm bad voor je cursisten en coaches. Ze voelen zich er thuis, want ze weten dat JIJ daar “achter” zit en hen op jouw eigen manier helpt. Ze hoeven niet bang te zijn voor fake news of desinformatie. Ze beseffen dat de content die jij ze biedt een betrouwbare bron is. Het is een verlengstuk van je (online of live) face-2-face activiteiten en het maakt jou veel minder kwetsbaar voor de hobbels die als ondernemer op je pad komen.

Vandaag is het de beste tijd voor een nieuw begin van je bedrijf!

Hoe zou het voor je zijn als je volgend jaar om deze tijd vol trots naar je eigen online trainingen kijkt? Misschien ben je dan al flink aan het opschalen. Want door je online leeromgeving zijn je inkomsten minder afhankelijk van jou persoonlijk.

Het nieuwe leren

Je positioneert jezelf in de markt als de professional die precies weet hoe mensen in deze tijd het liefst leren: “Just in time” en “Just enough”. Met andere woorden: leren op het moment dat ze de kennis en vaardigheden nodig hebben (24/7 beschikbaar) en zonder overtollige ballast.

Hoe pak je dat dan aan?

Bij de eLearning eXpert Group bieden we een scala aan korte trainingen, maar ook intensieve praktijkopleidingen inclusief een online leeromgeving (LMS), om op de juiste manier e-learning in te zetten in je bedrijf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Tijdelijk maar 9,95 per maand !

Met Live sessies, korte trainingen, artikelen, checklists en nog veel meer. Elke maand nieuwe content!