Kun je geld verdienen met een online leeromgeving?

geld verdienen met je LMS

Als het gaat om kennisdelen is e-learning tegenwoordig een vanzelfsprekende werkvorm. Veel trainers en consultants maken en verkopen hun eigen online trainingen, of bieden een online platform aan als extra ondersteuning bij live trainingen. Maar wist je dat er nog veel meer manieren zijn om geld te verdienen met een online leeromgeving?

E-learning

Steeds meer kenniswerkers zoals trainers, consultants of coaches maken gebruik van e-learning. En bij het aanbieden van e-learning hoort ook een online leeromgeving. Maar minder bekend is dat er naast het aanbieden van e-learning modules, ook andere manieren zijn om geld te verdienen met je eigen Learning Management Systeem.

Learning Management Systeem

Wat is een Learning Management Systeem (LMS) eigenlijk? Een LMS is software die je helpt om trainingen en leeractiviteiten online aan te bieden en te beheren. In de eerste plaats kun je je klanten uitnodigen om een training te volgen. Het LMS biedt de beveiligde omgeving om de inhoud van de training op een gemakkelijke manier toegankelijk te maken. Daarnaast krijg je inzicht in lopende en afgeronde trainingen van je klanten d.m.v. rapportages en kun je je cursisten feedback geven op de opdrachten die je ze laat maken. Een LMS heeft vaak enorm veel mogelijkheden om van e-learning een fijne ervaring te maken. Zowel voor de cursist als voor de trainers.

Waar kun je een LMS nog meer voor gebruiken?

Maar wat minder bekend is: naast het aanbieden van eigen trainingen, kun je er ook op andere manieren geld mee verdienen.
Dit is vooral mogelijk als het LMS je eigendom is. Gelukkig is de techniek inmiddels zo ver gevorderd, dat een LMS heel betaalbaar is geworden. De prijs hoeft geen belemmering meer te zijn.

Waarom zou je dat willen?

Een Learning Management Systeem op andere manieren exploiteren is niet voor iedereen. Het is voor ambitieuze trainers/consultants die toe zijn aan de volgende stap.
Misschien heb je al ervaring met e-learning, maar maak je nog gebruik van een e-learning provider waarbij jij een abonnement hebt en hun ruimte huurt.
Dat kan een oplossing zijn als je uitsluitend geïnteresseerd bent in het maken en verkopen van trainingen. Wil je echter meer, dan is de stap naar een eigen LMS snel gemaakt.

Geld verdienen op een andere manier

Pascal is een succesvolle communicatietrainer.
Hij is 2 jaar geleden begonnen met zijn eigen LMS, waarop hij online programma’s aanbiedt. De investering in zijn eigen LMS heeft hij al vele malen terugverdiend. Maar hij wilde meer verdienen aan zijn LMS. En dat kon ook.
Hij heeft een aantal verdienmodellen gecombineerd tot een zeer winstgevende business.
Een van die manieren is dat hij sinds ongeveer een jaar ook andere trainers toegang geeft tot zijn systeem. Uiteraard tegen betaling.
Dit zijn inkomsten waarvoor hij zelf weinig hoeft te doen en het komt elke maand terug.
Hij heeft hiermee dus ook een stukje risicospreiding gerealiseerd.

Meer verdienmodellen

Dit is maar 1 voorbeeld van andere manieren om geld te verdienen met je online leeromgeving. Hij is er nog meer gaan toepassen. En juist de combinatie van een aantal van deze mogelijkheden levert een stapeling op van zijn inkomsten.
Wil je weten welke manieren er zijn om je eigen LMS optimaal in te zetten?
Doe dan mee aan het webinar dat we hierover geven, of bekijk meteen de replay als je niet wilt wachten.
Op deze pagina vind je de gegevens.

Wat heb je nodig om van je LMS een ‘geldmachine’ te maken?

In de eerste plaats: een eigen Learning Management Systeem. Alleen als jij volledige zeggenschap hebt over je LMS kun je gebruik maken van deze extra verdienmodellen.
Daarnaast zul je kennis van zaken moeten hebben. Natuurlijk moet je jouw systeem goed kennen en weten wat de mogelijkheden daarmee zijn. Als je net begint met e-learning ben je er misschien nog niet klaar voor. Het is ook belangrijk dat je een echte ondernemer bent. Dat betekent: durven (en kunnen) investeren, verder kijken dan alleen je eigen vakgebied en bereid zijn om bij te leren. Heb je die eigenschappen? Dan is de sky de limit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven